© Proshots

Met de komst van Bertrand Traoré lijkt Ajax een nieuwe vaste spits aan te hebben getrokken. Ferdi Vierklau, rapporteur bij De Telegraaf, is echter onder de indruk van Kasper Dolberg en ziet hem liever als basisklant dan de Chelsea-huurling.

Een reden daarvoor is dat de 18-jarige Dolberg volgens Vierklau beter in het spel van Ajax past. “Hij liet tegen Roda JC zien makkelijk aanspeelbaar te zijn en een bal vast te kunnen houden. Daarnaast vond ik hem ook in de lucht opvallend sterk. Zo’n type spits past in het systeem van Ajax. Patrick Kluivert en Stefan Pettersson hadden dat in het verleden ook. Als het aan mij ligt, speelt Dolberg tegen Rostov.”

Tegen Roda JC werd Dolberg na ruim een uur spelen vervangen door Traoré. Na die wissel veranderde het spel van Ajax, vertelt Vierklau. “Traoré is toch meer een speler die zelf een actie wil maken en voor de kortste weg naar het doel kiest, terwijl Dolberg de bal bij zich kan houden en dan wacht op de aansluiting. Ik vond de samenwerking met aanvoerder Davy Klaassen, die heel dicht bij hem speelde, erg goed. Ze vormden een goed duo.”

De andere aanwinst, Davinson Sanchez, maakte net als Traoré afgelopen zondag zijn debuut. De verdediger speelde volgens Vierklau een goede wedstrijd en is dan ook beter over hem te spreken dan over Traoré. “Sanchez speelde heel solide. In de dekking maakte hij een goede indruk en hij won ook veel duels.”