Ondanks dat hij met zijn 35 jaar op leeftijd begint te raken, denkt Klaas-Jan Huntelaar nog lang niet aan stoppen. De spits wil zo lang mogelijk doorgaan met voetballen, zo laat hij aan Voetbal International weten. Een transfer naar ziet hij echter niet meer zitten.

“Een nieuw buitenlands avontuur is uitgesloten. Als ik stop met voetballen, dan is dat bij Ajax”, aldus de routinier, die onlangs nog zijn contract verlengde tot medio 2020. “Ik heb er geen moment over hoeven twijfelen. Fysiek heb ik geen problemen, ik ben bijna nooit geblesseerd en ik voel het plezier van dagelijks op het veld staan. Ik zit nog vol met energie.”

Zolang dit voor Huntelaar allemaal positief blijft en Ajax met hem door wil, ziet hij nog geen redenen om te stoppen. “Als ik het echt als verplichting ga zien of het lijf sputtert tegen, dan is het mooi geweest.” Wat wel goed moment om te stoppen is, weet de oud-spits van onder meer Real Madrid en AC Milan dan ook niet. “Bestaat dat? Je moet stoppen als het niet meer gaat. Als het een goed moment is, dan ben je waarschijnlijk als speler nog van waarde, en waarom zou je dan niet doorgaan?”

Na zijn voetbalcarrière hoopt de clubleiding van de Amsterdammers dat ze The Hunter graag als spitsentrainer bij de club willen houden. “Dat is mooi om te horen, maar tegelijkertijd denk ik er nog helemaal niet over na. In mijn hoofd ben ik gewoon nog te veel voetballer. Ik wil er ook nog helemaal niet mee bezig zijn”, besluit Huntelaar.