Ajax zit zo verlegen om geld, dat de directie zich door het afketsen van de Suárez-deal met Liverpool gedwongen zou voelen tot de verkoop van rechtsback Gregory van der Wiel. Dat schrijft het Engelse Metro. De krant schrijft dat de problemen die in Amsterdam zijn ontstaan wellicht niet heel groot zijn, maar de miljoenenverliezen die al twee jaar op rij worden geleden, zouden reden zijn om te praten met zowel Manchester United als Chelsea over een transfer van Van der Wiel. Volgens Van der Wiel’s zaakwaarnemer is alles hieromtrent echter afhankelijk van de perikelen rondom Luis Suárez.

“Op dit moment kan alles gebeuren,” vertelt belangenbehartiger voor ‘Greg’, Hakin Slimani over de mogelijkheden van zijn cliënt. “Ik denk dat als een van de clubs hem graag wil overnemen, hij er over na zou moeten denken. Maar het belangrijkste blijft dat Ajax daar een beslissing over zal moeten nemen.” Morgen is de laatste kans voor Liverpool om alsnog te voldoen aan de torenhoge eisen van de Ajax-directie voor het halen van Suárez naar de Premier League. Volgens de Metro-geruchten zou het dus niet alleen een belangrijke dag voor de Uruguayaan zijn, maar ook voor de 22-jarige Van der Wiel.

“Op dit moment is werkelijk waar nog niets concreet,” vervolgt Slimani. “Er ligt ook geen bod op tafel. Hij (Van der Wiel, red.) heeft nog gewoon een contract voor vijf jaar, dus alles ligt aan Ajax en of zij hem willen laten gaan, en of Luis Suárez naar Liverpool gaat of niet.” Tot twee keer toe kwam er een delegatie namens Liverpool naar Amsterdam, om serieus te praten over de overgang van de hoofdaanvaller van Ajax. Tot twee keer toe kwam men echter met lege handen thuis. De vraagprijs van Ajax zou ongeveer het dubbele bedragen van het transferbedrag waartoe Liverpool bereid is over te gaan.

Volgens de Engelse krant zou Van der Wiel 8,8 miljoen pond moeten kosten, voor zowel Manchester United als Chelsea. Het zou dus gaan om ruim € 10 miljoen wat Ajax zou kunnen ontvangen voor de international. Zowel United als Chelsea hebben eerder openlijk aangegeven gecharmeerd te zijn van de verdediger, Chelsea-manager Carlo Ancelotti in het bijzonder.