Edson Álvarez kwam afgelopen zomer voor zo’n 15 miljoen euro over van Club América. De Mexicaan heeft het uitstekend naar zijn zin bij Ajax. Toch was een keuze voor PSV meer voor de hand liggend geweest, zo erkent Álvarez in Voetbal International.

Bij PSV waren in het verleden Carlos Salcido, Maza Rodriquez, Hector Moreno, Andres Guardado, Hirving Lozano en nu Erick Gutierrez actief. “Natuurlijk heb ik met de meesten van hen gesproken”, aldus Álvarez. “Ook met Chicharito (Javier Hernandez, red.), Guillermo Ochoa en andere Mexicanen die eerder de stap naar Europa maakten. Bij PSV staan de deuren voor Mexicaanse spelers altijd open, dat zou voor mij dus ook de makkelijkste en veiligste keuze zijn.”

“Maar voor mij was het eigenlijk direct duidelijk dat ik naar Ajax wilde”, vervolgt de 29-voudig international. “Dat ik de eerste Mexicaanse speler bij Ajax ben, maakt de uitdaging nóg groter. Want ik wil met mijn transfer ook aan Ajax laten zien dat zij net als PSV rustig kunnen vertrouwen op Mexicaanse voetballers. Voor mijn landgenoten wil ik de deur bij Ajax openzetten.”