Edson Alvarez kwam afgelopen zomer van Club America over naar Ajax. De verdediger annex middenvelder heeft bij Ajax nog geen vaste basisplaats, maar komt geregeld in actie.

De overgang van Mexico naar Nederland is best groot, maar gaat hem goed af. Na een klein half jaartje heeft hij het gevoel dat hij gesetteld is in Nederland: “Het leven in Nederland is goed. Ik hou van de stad en van de mensen want iedereen is vriendelijk en probeert me te helpen”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Hij heeft het dus naar zijn zin in Nederland en kijkt er ook niet gek van op dat hij niet altijd in de basis staat: “Ik wist dat ik naar een grote club ging en met zulke goede spelers voor je is het niet moeilijk om geduld te hebben.” Hij ziet ook dat het tempo van het spel in Nederland veel hoger ligt dan in Mexico.

De Mexicaanse media lijken Alvarez echter niet de tijd te gunnen om zich aan te passen aan het spel in Nederland. Hij vertrok immers uit Mexico als een grote speler en ze lijken moeilijk te begrijpen dat hij nu bij Ajax op de bank zit. “Als je één keer niet speelt ontploffen de sociale media. ‘Edson altijd op de bank’, staat er dan. En na mijn doelpunten tegen APOEL Nicosia en OSC Lille was ik de superster. Ze snappen niet dat ik tijd nodig heb”, sluit hij af.