Volgens Simon Zwartkruis, Ajax-clubwatcher van Voetbal International, tekent de 21-jarige Amin Younes een driejarig contract bij Ajax. De aanvaller wordt overgenomen van het Duitse Borussia Mönchengladbach.

Amin Younes is een technische vleugelspits die vorig seizoen verhuurd werd aan FC Kaiserslautern alwaar hij in veertien wedstrijden tweemaal het net wist te vinden. Younes is achttienvoudig jeugdinternational van Duitsland. Afgelopen zomer was hij nog actief op het jeugd-EK in Tsjechië. Daar speelde hij alle vier de duels mee, tot Jong Duitsland in de halve finale werd uitgeschakeld.

Frank de Boer zag Younes spelen op het EK onder 21 in Tsjechië tijdens de wedstrijd Jong Duitsland-Jong Denemarken (3-0), waarin zijn speciale aandacht ook uitging naar Pione Sisto. Door de naam van de Deen werd een streep gezet, nadat hij weer om extra bedenktijd vroeg.

Amin Younes is een goedkoper alternatief, omdat hij bij Borussia Mönchengladbach maar een contract tot medio 2016 heeft. Afgelopen seizoen werd de Duitse voetballer van Libanese afkomst aan Kaiserslautern verhuurd. Younes debuteerde op 1 april 2012 in de Bundesliga tegen Hannover’96. Ajax nieuws Ajax1.nl