© Proshots

In de volksmond was de nieuwe naam voor de Amsterdam ArenA door velen al overgenomen maar officieel was het nog niet rond. Tot 25 oktober, want dan zal de thuishaven van Ajax worden omgedoopt tot Johan Cruijff ArenA.

Op 25 april werd er al wel een intentieverklaring ondertekend om het stadion te vernoemen naar de grootste voetballer die Nederland ooit gekend heeft. Johan Cruijff overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker.

Met de naamsverandering zullen tegelijkertijd ook de aandeelverhoudingen van de ArenA worden veranderd. Het aandeel van de gemeente Amsterdam zal gehalveerd worden terwijl het aandeel van Ajax zelf een stuk groter zal worden. Ajax wil uiteindelijk het hele stadion in eigen beheer hebben.

Directeur van de Amsterdam ArenA, Henk Markerink, geeft in gesprek met BNR aan dat een link met een sponsor niet is uitgesloten: “Eigenlijk zijn alle mogelijkheden opengelaten, behalve een tabaksproducent. De familie heeft aangegeven dat dat nooit een link zou mogen zijn met de nieuwe naam. Voorlopig zijn we hiervoor nog niet in gesprek met een commerciële partij, we hebben alleen de deur opengehouden voor de toekomst.”