De organisatie van het Gestion Copa Amsterdam heeft de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen, bekend van zijn Ajax doeken bereid gevonden zijn doeken de exposeren tijdens het internationale voetbaltoernooi dat plaats vind op 1,2 & 3 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam.

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven’ kunnen en willen vergeten… Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Voelde zich er thuis… en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, … als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen… Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen als De Bijenkorf tentoon gesteld. Zijn werken werden en worden zo zeer gewaardeerd, dat Henk werd gevraagd om de deuren van het decor bij het Tv-programma Life and Cooking te beschilderen.

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn styl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst. Het allereerste doek wat hij maakte draagt de titel “Going To The City“.

Als materiaal gebruikt hij spuitverf en verft met kwast en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken en kiest Henk Veen altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

HenkVeen.nl