Anderlecht, de trotse koploper in de Belgische Eerste Klasse, heeft zijn deelname bevestigd aan de Gestion Copa Amsterdam (27-29 mei, Olympisch Stadion). Trainer René Peeters: “In België behoren we vaak tot de besten en daarom zijn we op zoek naar topevenementen als Copa Amsterdam om onze betere jeugd te kunnen evalueren. Waar anders dan in Amsterdam of Barcelona, de voorbeeldploegen voor jeugdvoetbal en doorstroming, kunnen onze spelers dromen om zich te meten met de top van hun leeftijdsgenoten.”

Het deelnemersveld van Gestion Copa Amsterdam begint met Ajax, AZ, Tottenham Hotspur, Cruzeiro en RSC Anderlecht serieus vorm te krijgen. Op 17 februari is het eerste team van de Belgische topclub (30-voudig landskampioen) gastheer voor Ajax 1 in de Europa League. Daarna volgt eind mei wellicht een nieuwe confrontatie tussen de jeugdploegen van beide clubs in het Olympisch Stadion. Anderlecht wil zich hoe dan ook revancheren voor de 7e plaats op Copa Amsterdam 2005.

René Peeters: “RSC Anderlecht is blij en fier opnieuw van de partij te zijn. We willen graag meestrijden om de titel.” SoccerID, organisator van Gestion Copa Amsterdam, gaat er vanuit op korte termijn de laatste drie clubs bekend te kunnen maken. Volg @copaamsterdam en wees als eerste op de hoogte!