Woensdag trainde Lucas Andersen voor de eerste keer mee bij Willem II. De 20-jarige Deen wordt door Ajax de rest van het seizoen verhuurd aan de Tilburgers.

Terwijl Ajax en Willem II het al een tijdje eens waren over de tijdelijke overgang van de middenvelder, had Andersen zelf nog wat bedenktijd nodig. “Ik wilde zeker weten dat ik de juiste keuze zou maken. Daar nam ik de tijd voor. Ik gaf mezelf een paar dagen extra, ik kon ook naar andere clubs. Uiteindelijk koos ik voor Willem II. Ze hebben een mooie speelwijze. Ik wil hier laten zien wie ik ben. Ik wil gewoon graag spelen,” laat Andersen aan Omroep Brabant weten.

Bij Ajax is er op de posities waar Andersen graag in actie wil komen veel concurrentie. Om die reden kwam het voor de aanvallend ingestelde Deen dan ook niet als verrassing dat hij Ajax tijdelijk moest gaan verlaten, laat hij weten aan het Brabants Dagblad. “Ik voelde in de voorbereiding al vrij snel aankomen dat het voor mij lastig zou worden bij Ajax.”

Andersen wordt bij Willem II de vijfde Ajacied. Eerder werden al Lesley de Sa, Richairo Zivkovic en Ruben Ligeon verhuurd aan Willem II. Deze week maakte Frenkie de Jong de overstap van Willem II naar Ajax. Ook de 18-jarige middenvelder wordt komend seizoen nog door Ajax verhuurd aan Willem II. Ajax nieuws Ajax1.nl