Vurnon Anita (21) lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben. De Antilliaanse allrounder kan bijtekenen bij Ajax, zegde Malaga en Fenerbahce (voorlopig) beleefd af en mag zich inmiddels verheugen in de belangstelling van Olympique Marseille. „Ik ben gebeld met de vraag of Vurnon een transfer naar Marseille ziet zitten. We houden de optie open”, aldus zijn zaakwaarnemer Harry Lulofs. „Het is geen club waar je op voorhand nee tegen zegt. Maar hij wil in principe in Amsterdam blijven. De bal ligt bij Ajax.”

De Amsterdammers lijken haast te moeten maken om te voorkomen dat Anita voor een habbekrats of – over ruim een jaar – zelfs gratis de ArenA uitloopt. „Net als Siem de Jong kreeg Vurnon in november te horen dat Ajax met hem door wil en dat Rik van den Boog begin 2011 bij hem zou terugkomen. Dat is niet gebeurd, maar dat neem ik hem niet eens zozeer kwalijk”, aldus Lulofs.

„Er is bij Ajax de laatste maanden het een en ander veranderd. Er was en er is nog een hoop werk te doen. Wij gunnen Ajax deze tijd, hebben geduld en vertrouwen in Frank de Boer.”

Als Van den Boog alsnog tijd weet te vinden, maakt hij een goede kans Anita langer te binden. „Vurnon is een echte Ajacied, voelt zich thuis bij Ajax en is een modelprof. Hij ligt nooit dwars”, zegt Lulofs. „Dat bleek in januari. We hebben Malaga en Fenerbahce afgezegd, omdat een tussentijds vertrek voor Vurnon ondanks zijn rol als reserve absoluut onbespreekbaar was. Die clubs komen pas komen – net als Marseille – pas in beeld als Ajax niet handelt.”

Overigens zien Malaga, Fenerbahce en Olympique Marseille een linksback in hem. „Op die positie heeft hij anderhalf jaar gespeeld en het Nederlands elftal gehaald”, aldus Lulofs. „Maar in het belang van Ajax speelt hij daar waar de trainer hem nodig heeft of het best tot zijn recht vindt komen. En dat is nu op het middenveld.” Algemeen directeur Van den Boog wilde niet reageren.

Bron: Telegraaf    Foto: afdb ~ Oscar