Vurnon Anita keerde zaterdagavond met Willem II terug in de Johan Cruijff ArenA. De multifunctionele speler speelde jarenlang in de jeugd en het eerste van Ajax. “Ze spelen hartstikke goed en met veel zelfvertrouwen. Dat zie je ook terug op het veld. We hadden destijds ook een goed team, maar ik ben hartstikke trots op dit Ajax en de jongens die hier voetballen. Ik ben natuurlijk ook nog supporter. Als ze in de Champions League spelen dan support ik Ajax. Voor het Nederlandse voetbal zijn die resultaten ook hartstikke goed. Als klein jongetje ben ik hier gekomen en ik ben nog steeds een Ajacied, dat gaat nooit over. Zeker niet”, laat hij weten aan Voetbal Inside.

“Ik hoop dat ze ver kunnen komen in de Champions League”, vervolgt hij. “Veel mensen staan achter ze en het is aan hun om het nu te laten zien. Ze zijn op de goede weg. Ook om kampioen te worden. Ze staan een paar punten achter nog, maar ik denk dat ze qua punten wel aan kunnen haken.”

Lastige avond

Ajax won met 2-0 van Willem II en speelde in de eerste twintig minuten fantastisch voetbal. Na het tweede doelpunt ging het tempo omlaag. “We wisten van te voren natuurlijk al wel dat het een lastige avond kon gaan worden. We weten allemaal dat Ajax in goeden doen is en dat het voor ons lastig wordt. In het voetbal moet je altijd positief zijn en hopen op een goed resultaat, dus dat hoopten wij ook. Zo gingen we ook de wedstrijd in. Ajax had ook een goed strijdplan tegen ons.”

Blind: “Hoop deze lijn door te trekken”