Vurnon Anita is bezig aan een van de meest bizarre seizoenen uit zijn carriere. De multifunctionale speler leek onder Jol een vaste kracht te worden als linksback, maar met de komst van De Boer kreeg hij te horen dat hij zich moest focussen op een andere positie. De Boer wilde een linksbenige speler op linksback en zodoende kreeg Daley Blind de voorkeur.

Er leek een periode van bankzitten aan te komen, maar de laatste weken heeft Anita zich toch weer in de basis geknokt als verdedigende middenvelder. “Door op de training honderd procent te blijven geven, probeer ik steeds het ongelijk van de trainer aan te tonen; speelminuten te krijgen. Daarnaast vind ik dat ik hier nog niet uitgeleerd ben”, aldus Anita tegenover Ajax Life.

De speelwijze die De Boer hanteert, lijkt op het lijf geschreven van Anita. Dat vindt de speler zelf in ieder geval. “Ik kan goed anticiperen, weet wanneer ik door moet stappen of moet blijven staan. Doordat ik hier de opleiding heb doorlopen, ben ik van die speelwijze gaan houden.”

Of de toekomst van Anita in Amsterdam ligt, blijft echter afwachten. De kleine verdediger annex middenvelder heeft al weken niks meer gehoord van Ajax en staat in serieuze belangstelling van Olympique Marseille en Malaga. Maar ondanks dat een aanbieding vanuit Frankrijk of Spanje misschien lucratiever is, weet Anita wat hij wil. “Ik denk dat ik dan toch bij Ajax blijf.”

Foto: afdb.nl: Oscar