© Proshots

Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. In deze beslissende weken in de verschillende competities proberen we meer verslag uit te brengen van de verrichtingen van de ex-Ajacieden. In deze editie is er speciale aandacht voor Vurnon Anita en Zlatan Ibrahimovic.

Newcastle United – Manchester City 1-1

Newcastle United wist dinsdagavond te stunten tegen grootmacht Manchester City. Newcastle, dat nog altijd in degradatienood verkeerd, behaalde een bonuspunt tegen nummer drie Manchester City. Grote man aan de kant van Newcastle was oud-Ajacied Vurnon Anita. Anita verving Darryl Janmaat als rechtsback, omdat de oud-Feyenoorder geblesseerd was geraakt. Bij een 0-1 achterstand trok Anita vlak voor rust goed naar binnen en haalde daarna verwoestend uit met zijn linkerbeen. Joe Hart van Manchester City werd kansloos achtergelaten en Anita trok op deze manier de stand weer gelijk.

Het was voor Anita zijn eerste doelpunt sinds 1 maart 2014. Gelukkig voor Anita en de zijne wist City niet meer te scoren. De andere Ajacied in dienst van Newcastle United, Siem de Jong, bleef de hele wedstrijd op de bank.

Na het gelijkspel tegen Manchester City staat Newcastle nog altijd op de negentiende plaats in de Premier League. Met één wedstrijd minder gespeeld staat Sunderland één punt voor op Newcastle. Ook Norwich City valt nog in te halen door Newcastle, zij staan met een gelijk aantal wedstrijden twee punten voor. Het worden duidelijk nog spannende weken voor de ploeg van Rafa Benitez.

Lorient – Paris Saint Germain 0-1

Een inmiddels bijna vaste ploeg in deze rubriek is PSG. De Parijse topclub heeft drie oud-Ajacieden in dienst en met name Zlatan Ibrahimovic maakt een geweldig seizoen door. Dinsdagavond was de Zweed weer de reddende engel van PSG in de halve finale van de Franse beker. Lange tijd stevenden Lorient en PSG af op een bloedeloze 0-0 en dus een verlenging, maar in de 75e minuut scoorde Zlatan op prachtige wijze. De sterke spits slalomde tussen twee man door en ronde van net buiten de zestien met buitenkant rechts af. Dankzij deze mooie treffer van Zlatan plaatste PSG zich voor de finale van de Franse beker die op 21 mei zal worden gespeeld. Maxwell speelde bij PSG weer de hele wedstrijd mee, Gregory van der Wiel mocht in de 87e