Vurnon Anita lijkt de rol van allrounder overgenomen te hebben van Urby Emanuelson. Sinds de linksback, -half en -buiten is vertrokken naar AC Milan speelde Anita al op zowel de linksback-positie als op het middenveld. “Ik hoor dat vaker”, aldus de rechtsbenige speler. “Ik moet er maar het beste van maken.”

Aankomende zondag in de wedstrijd tegen FC Groningen fungeert Anita hoogstwaarschijnlijk weer als back. Met deze rol lijkt de 3-voudig international niet ontevreden: “Ik speel nu en daar ben ik blij mee. Zo wil ik groeien en wie weet beland ik daarna weer op het middenveld.”

Leuk weetje overigens, in het seizoen 2006/2007 maakte Vurnon Anita zijn debuut voor Ajax 1. Danny Blind liet de zestienjarige Anita debuteren in een wedstrijd tegen, FC Groningen. Dit debuut kan Anita ‘Crazy Legs‘ zich nog goed herinneren: “We verloren toen met 3-2 en het was een heet middagje. Wij speelden toen met veel jonge jongens en bij Groningen deed Bruno Silva mee.”

Hopelijk loopt het aankomende zondag anders af voor Anita en zijn ploeggenoten. In deze wedstrijd probeert Ajax zijn ongeslagen status te behouden. Vorig seizoen werd een 2-0 voorsprong nog uit handen gegeven. Na twee doelpunten van El Hamdaoui zorgden Tim Matavz en Nicklas Pedersen voor de 2-2 eindstand.

Foto: afdb.nl – Oscar