© Proshots

Ajax is volop bezig om de selectie van de Ajax-vrouwen te versterken. Na Jansen, Munsterman, Lewerissa en Dijkstra is nu ook Kika van Es aangetrokken. De international die overkomt van FC Twente tekent voor één seizoen.

“Ik ben heel erg blij en trots dat ik onderdeel mag zijn van dit ervaren team. Ik ben hier gekomen om mezelf te ontwikkelen. Daarbij vind ik het belangrijk om met meiden samen te spelen die weten hoe hoog de lat ligt. Ik hoop hier een hoop plezier te beleven en ga mijn uiterste best doen om prijzen te pakken”, aldus Van Es bij de ondertekening van haar contract.

Ook trainer Benno Nihom is blij dat de linksback die 47 interlands speelde de Ajax-vrouwen komt versterken. “Toen bekend werd dat Davina Philtjens zou vertrekken, lag een lijstje met vervangers klaar om dat op te vangen. Als je dan Kika van Es kan halen, die met het Nederlands elftal op die positie Europees kampioen is geworden, dan is de keuze niet zo heel moeilijk.”

Van Es speelde eerder voor PSV en de overstap naar Ajax is pikant te noemen.  “Ik ben echt wel anti-Ajax. Amsterdam is sowieso niks voor mij, ik voel me er niet veilig”, zei Van Es vorig jaar in een interview met de NOS.