© Proshots

Gisteravond speelde Ajax O19 in de UEFA Youth League tegen Breidablik. De wedstrijd werd eenvoudig met 4-0 gewonnen, maar stond toch vooral in het teken van twee prachtige doelpunten. Kaj Sierhuis scoorde na een klein kwartier voetballen met een fantastische omhaal de 2-0. De 1-0 werd een paar minuten ervoor gemaakt door Franco Antonucci. De Belgische middenvelder schoot de bal van ruim twintig meter geweldig in de bovenhoek. “Het was een mooi doelpunt. Ik stond alleen en kreeg veel ruimte. Ik dacht alleen maar aan schieten. De bal ging precies in het doel zoals elke speler dat wil, net zoals ik dat wilde. Ik was er erg blij mee, want beter kon de bal eigenlijk niet in het doel in”, vertelt hij in gesprek met Ajax TV.

“Ik werk samen met de trainer veel aan mijn schot, want die is nog niet zo goed. Maar vandaag wel, dus ik ben blij dat het lukte. Ik moet ook de trainer hiervoor bedanken”, vervolgt de middenvelder, die ook genoot van Sierhuis’ doelpunt. “Mijn goal was mooi, maar die van Kaj Sierhuis was nog net wat mooier. Hij heeft al veel mooie goals gemaakt, maar deze goal was echt fantastisch. Ik genoot er ook van in het veld. Hij is echt een topspits.”

Aron Winter genoot ook van de doelpunten vanaf de bank. “Ik heb het meest genoten van de prachtige goals die we hebben gemaakt, maar niet alleen van de goals zelf ook de acties die daar aan vooraf gingen. De ene goal was nog mooier dan de ander. Als de wedstrijd net is begonnen en je maakt een goal dan is dat lekker, maar als de wedstrijd net onderweg is en je maakt zúlke goals dan maakt dat een hoop dingen goed.”

“Voor de wedstrijd hadden velen het over een mogelijke galavoorstelling. Qua spel is dat niet helemaal gelukt, maar als je kijkt naar de doelpunten dan was dat het wel”, gaat de trainer verder. “Daar mag je van genieten. Daar moet je ook van genieten, want als je dat niet doet, ben je geen liefhebber. Ik ben erg blij voor Franco dat hij vandaag scoorde en dan ook nog op zo’n manier. Hij komt van ver en je ziet dat hij steeds beter wordt. En dit was gewoon een prachtige goal en een mooie beloning voor hemzelf.”

Nog geen vijf minuten later scoorde Sierhuis met een fantastische omhaal het tweede doelpunt van Ajax. “De actie die er aan voorafging was ook al goed. De bal werd goed voorgezet en vervolgens hangt Kaj in de lucht en haalt vol uit. Echt een mooie omhaal. Ik heb ze wel vaker zo gezien, maar niet vaak. De goal deed me een beetje denken aan die van Van Basten.”