Antony heeft met Brazilië dinsdag de finale bereikt op de Olympische Spelen. Dat deed het door Mexico te verslaan na strafschoppen.

De aanvaller van Ajax leeft op dit moment zijn droom in Japan. Ajax wilde hem aanvankelijk niet afstaan, omdat de Olympische Spelen in het voetbal een jeugdtoernooi zijn en voor Ajax het seizoen ook alweer start. Antony heeft de hele voorbereiding gemist en zal na de Spelen ook nog vakantie nodig hebben. Uiteindelijk liet de club hem toch gaan en dat levert nu dus mooie momenten op.

Antony durft zelfs al een beetje te dromen van het WK volgend jaar: “Ik blijf nederig. Eerst wil ik mijn team helpen om olympisch goud te winnen. Daarna kan ik aan het WK gaan denken. Deze ervaring op een groot toernooi is geweldig en ik hoop dat het mij helpt. Het WK betekent alles, zeker voor Brazilianen”, vertelt hij op de website van de FIFA.

Maar eerst dus die Olympische finale: “Het zou fantastisch zijn om mijn zoon te kunnen vertellen dat ik goud heb gewonnen op de Olympische Spelen”, aldus Antony. Daarvoor moet dan wel van Spanje geworden wonnen. Het duel wordt zaterdag om 13.30 Nederlandse tijd gespeeld.