Algemeen directeur Rik van den Boog ging in de zaak-Hans van der Zee – de hoofdscout zou op staande voet zijn ontslagen – volgens Van der Zee’s advocaat mr. Harro Knijff zijn boekje volledig te buiten. Ajax heeft een arbitragezaak tegen Van der Zee aangespannen. 

“De situatie is helder. Van den Boog als algemeen directeur en niemand anders bij Ajax is verantwoordelijk voor de aangetrokken spelers”, verklaart Knijff. “Niet de trainer of de scouts. De directie beslist. In het rapport-Coronel werd gesteld dat er geen spelers meer zouden worden aangetrokken zonder scoutingrapport en geen voetballers meer voor de breedte zouden worden gehaald. Laat de arbitragecommissie maar beoordelen of dit is gebeurd. Ik weet het antwoord wel.”

De suggestie van Van den Boog in Nusport van afgelopen maandag, dat Van der Zee aan de kant is geschoven omdat er een nieuwe manier van scouten wordt gevraagd, is volgens Knijff niet relevant. “Dat heeft Hans nooit te horen gekregen en staat ook nergens. Waarom is hem dat niet medegedeeld dan?” Het uitgangspunt van Van der Zee is woensdag op de zitting dat hij zijn functie mag blijven uitoefenen. “En als dat niet mogelijk blijkt en het toch een geldkwestie wordt, moet worden uitgesproken dat Ajax verwijten moeten worden gemaakt en Hans geen enkele blaam treft”, aldus Knijff. “Maar dat lijkt me wel duidelijk.”

Rik van den Boog wil niet reageren, omdat de zaak nog dient. Hij bevestigt desgevraagd wel dat de club als werkgever de arbitragezaak heeft aangespannen. “Ajax wil van het contract van Hans van der Zee af en hij is het daar niet mee eens.”

Bron: Telegraaf      Foto: afdb – Oscar