De Amsterdam ArenA wil geld van de gemeente voor ‘Amsterdam’ in de naam van het stadion. De gemeente Amsterdam laat weten niet bereid te zijn om hiervoor te betalen.

Dit heeft directeur Henk Markerink van de ArenA gezegd op BNR Nieuwsradio. “Er zijn heel veel stadions in de wereld met een naamsponsor. Dat brengt geld op. Dat geld is weer aan te wenden voor investeringen in het pand, want zo’n stadion moet eigenlijk continu worden vernieuwd.” De Amsterdam ArenA heeft het geld onder meer nodig voor Ajax City, het toekomstige nieuwe trainingscomplex van Ajax.

Markerink zegt dat de ArenA een bijdrage wil van de gemeente Amsterdam voor het feit dat de naam van de gemeente is opgenomen in de stadionnaam. Volgens Markerink ligt het voor de hand het stadion ‘een wat meer commerciële naam te geven’.

Markerink denkt ongeveer 4 miljoen euro te kunnen binnenhalen met naamsponsoring: “We vergelijken het wel eens met een aantal buitenlandse stadions. Bij Bayern München met de Allianz Arena leverde het iets van 7, 8 miljoen euro op voor een periode van 10-15 jaar. Datzelfde is ongeveer het geval bij Arsenal met het Emirates Stadium.” Ajax nieuws Ajax1.nl