De Amsterdam ArenA zal naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn naar Johan Cruijff worden vernoemd. Volgens het Algemeen Dagblad is de familie en de leiding van het stadion dicht bij een akkoord.

De familie zou na enkele maanden rouw inmiddels al verschillende gesprekken hebben gevoerd met de betrokkenen. Bij zowel de gemeente als bij de club zelf was er direct na de dood van de Eeuwige nummer 14 bereidheid om de naam te veranderen, maar ook om de familie de tijd te geven.

Er is één belangrijk punt wat de familie Cruijff nog wil bespreken, zo valt te lezen in het AD: “De familie van Cruijff ziet liever niet dat in de toekomst het stadion naast de naam van Johan Cruijff óók die van een grote sponsor draagt, om zijn naam en nagedachtenis niet met een willekeurige onderneming in verband te brengen.”

“De aandeelhouders van de Arena willen niet bij voorbaat de kans op een gesponsord stadion en daarmee een forse bron aan inkomsten volledig blokkeren. Behalve de gemeente, dat voor 48% eigenaar van de Arena is, en Ajax (13%) zijn privé-investeerders die in 1996 de bouw bekostigden aandeelhouders van het stadion. Er wordt al enkele jaren gesproken van de mogelijkheid dat Ajax zelf een meerderheidsbelang in de Arena neemt.”