Arie van Eijden ergert zich aan de gang van zaken bij Ajax. „Dit is een ordinaire scheldpartij. Gaat het nou om Ajax of om persoonlijke belangen?”, aldus de voormalig algemeen directeur van de Amsterdamse club, die de berichtgeving rond de ledenraadvergadering woensdag met verbazing volgde.

„Het is redelijk platvloers wat er nu allemaal gebeurt. Dit past niet bij Ajax”, vindt Van Eijden, die tot en met 2005 bij Ajax werkte. „Ik weet niet wat er nu moet gebeuren. Dat is aan de wijze heren, voor zover die er nog zijn. Ik kan er verder wel over oordelen, maar dat wil ik niet. Het is alleen om de poppetjes gegaan. Ik word er verdrietig van.”

Bij Van Eijden, de broer van vertrekkend bestuurslid Cor van Eijden, bestond het vermoeden dat beide partijen het in grote lijnen wel eens waren over de ideeën van Cruijff. „Maar ga daar dan met z’n allen aan werken. Het is vreemd dat wanneer beide partijen een plan omarmen, het zo verloopt.” Hoe het nu verder moet met de bekerfinalist, weet Van Eijden op dit moment niet. „Er is behoefte aan mensen die hier objectief en neutraal instaan en alles op één lijn proberen te krijgen. Maar die moeten wel gepokt en gemazeld zijn.”

Bron: Telegraaf