Ajax heeft de rechtszaak die het had aangespannen tegen Shota Arveladze verloren meldt het AD. Ajax claimde miljoenen tegoed te hebben van de Georgische spits.

Het conflict, dat al jaren duurt, draait om betalingen van Ajax aan Arveladze die door de belastingdienst werden aangemerkt als bruto loon, terwijl de spits claimt dat de betalingen netto waren.

De Fiscale inlichtingen en opsporingsdienst (FIOD) startte eind 2000 een strafrechtelijk onderzoek. Zij vermoedde dat er betalingen zijn gedaan die zijn gepresenteerd als onbelaste transfervergoedingen, in plaats van als loon. Het verschil zou inmiddels opgelopen zijn tot 1,5 miljoen euro, een bedrag dat Ajax dus niet terug krijgt van Arveladze.

Arveladze maakte veel indruk bij het Turkse Trabzonspor in het seizoen 1997/98 en Ajax nam de spits aan het begin van van het seizoen over. Zijn eerste seizoen werd meteen een succes. Arveladze werd na Nikos Machlas van Vitesse tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie. Daarna had hij twee mindere seizoenen, voordat hij weer een goed seizoen had. Seizoen 2001/02 was net begonnen, toen hij Ajax verliet voor het Schotse Glasgow Rangers. Ajax nieuws Ajax1.nl