© Proshots

Het begint er steeds meer op te lijken dat Hakim Ziyech zijn carrière bij AS Roma gaat vervolgen. Volgens Telesport hebben de Romeinen dit weekeinde bij Ajax geïnformeerd dat men zaken wil doen om de transfer rond te maken.

De spelmaker mag al langer rekenen op interesse van de Italianen, maar nu begint Roma echt concreet te worden. Er zou een vijfjarig contract klaarliggen voor de Marokkaans-international. In het diepste geheim zou de zaakwaarnemer van Ziyech, Mustapha Nakhli, weken geleden een bezoek hebben gebracht aan de Italiaanse club die dit seizoen nog de halve finale van de Champions League bereikte. De technisch directeur van AS Roma, Monchi, zat vorig jaar nog bij Sevilla. Toen al was hij zeer gecharmeerd van de middenvelder. Dezelfde persoon heeft met Nakhli al een goede band sinds de transfer van Tom de Mul van Ajax naar Sevilla in 2007. Vorig seizoen had Roma ook al interesse in de diensten van Ziyech, maar destijds wilde Ajax en Ziyech niet meewerken aan een transfer. Nu is duidelijk dat de middenvelder een transfer wil maken. Journalist Di Marzio melde al dat de transfer niet simpel wordt, aangezien Ziyech wordt gezien als een dure speler. Monchi volgt Ziyech al het hele seizoen en is zeker van zijn zaak.

Mino Raiola heeft dus niks te maken met de transfer, die volgens berichten in de Italiaanse media vorige week over zowel Ziyech als Justin Kluivert zou hebben gesproken met de leiding van AS Roma. Ook Ajax heeft geen reden gehad om Raiola in te schakelen. De Amsterdammers willen het liefst hun beste spelers aan boord houden, maar een vertrek van Ziyech is niet tegen te houden. De 25-jarige middenvelder heeft al eerder aangegeven ambities te hebben om naar het buitenland te vertrekken. Van der Sar en Overmars weten dus dat ze Ziyech niet langer in Amsterdam kunnen houden.

“Met Hakim is een traject uitgestippeld”, zei Nakhli al eerder. “Dat is al begonnen ver voordat hij bij FC Twente speelde. Ajax was een volgende stap en de internationale belangstelling groeit. Die interesse is begrijpelijk. Hij is Marokkaans Voetballer van het Jaar geweest, nu Speler van het Jaar in Nederland, hij heeft vorig jaar de Europa League-finale gespeeld en hij staat met Marokko deze maand op het WK in Rusland.”

AS Roma wil komend seizoen de strijd aan gaan met Juventus om de landstitel. De club doet dus forse investeringen en daar moet Ziyech er één van zijn. Met Kevin Strootman heeft Monchi al een Nederlander op het middenveld staan, die tot volle tevredenheid functioneert, maar in de ogen van de Romeinen moet nu naast of voor Strootman een geniale speler komen te staan

Ajax kocht Ziyech voor 11 miljoen euro van FC Twente, maar hoopt nu het drievoudige te incasseren. De huidige selectie van AS Roma is zo’n 400 miljoen euro waard en onder leiding van de Amerikaanse eigenaar James Pallotta verwacht men dan ook dat Roma een fors bedrag aan Ajax gaat betalen.