De Slowaakse club AS Trenčín is de achtste en tevens laatste deelnemer van Gestion Copa Amsterdam 2011. AS Trenčín is misschien wel de minst bekende ploeg van de acht deelnemers, maar met de uit Nederland afkomstige eigenaar Tscheu La Ling proberen ze zich op de kaart te zetten. De voormalig speler van onder andere Ajax, Olympique Marseille en het Nederlands Elftal is sinds 2007 de trotse eigenaar van de ambitieuze Slowaakse club.

De club van Tscheu La Ling is in de geschiedenis van Copa Amsterdam de tweede Oost-Europese deelnemer. In 2005 werd Sparta Praag derde tijdens de eerste editie van het jeugdtoernooi. De club uit Slowakije is echter een ploeg om rekening mee te houden. Vorig jaar wonnen ze verassend de Breukelen Cup voor teams onder de 21. Daar versloegen ze grote namen als Ajax, FC Twente en AZ.

Tscheu La Ling kijkt uit naar Copa Amsterdam: “Het is voor een kleine club als AS Trenčín geweldig dat ze mee mogen doen aan een groot internationaal jeugdtoernooi. Er doen veel topclubs mee, zoals Ajax, Borussia Dortmund en Tottenham Hotspur”. Of de club een outsider is voor de eindzege durfde La Ling niet te zeggen. “Het zal lastig worden met deze grote topclubs, maar vorig jaar hebben we wel laten zien dat we het niveau aankunnen”, aldus de Nederlandse eigenaar over de toernooizege in Breukelen.

AS Trenčín U19 doet het in eigen land goed. “We zijn dit jaar kampioen geworden in Slowakije. Onze jeugdopleiding is erg belangrijk voor de club, er zitten veel talenten bij. Tijdens dit toernooi kunnen de spelers zien waar ze staan”. Tscheu La Ling is er zelf in ieder geval bij tijdens de zevende editie van Copa Amsterdam: “Ik kom onze jongens zeker aanmoedigen in het Olympisch Stadion!”

Tekst: Copa Amsterdam