Aitor Karanka, assistent-trainer van Real Madrid, heeft de Madrileense-fans gewaarschuwd voor onderschatting. “Aankomende wedstrijd wordt alles behalve een walk-over”, aldus Karanka. “Ajax is beter dan vorig jaar. Hun team heeft nagenoeg dezelfde as, maar heeft een jaar langer samen kunnen werken. Ze hebben meer ervaring, waardoor wij een moeilijke wedstrijd verwachten.”

Op de persconferentie van maandagmiddag kwamen ook andere nieuwtjes naar voren. Zo vertelde Karanka, die dinsdagavond de plek van de geschorste José Mourinho inneemt, dat Ricardo Carvalho en Hamit Altintop mee kunnen spelen in de wedstrijd tegen de Amsterdammers. Dit komt gelegen voor de Spanjaarden, omdat de vorm van Mesut Özil en Sami Khedira wat minder is.

UPDATE:
Ook verdediger Alvara Arbeloa verwacht een lastige wedstrijd tegen Ajax. In de persconferentie gaf de Spanjaard toe dat hij met een schuin oog naar de Amsterdammers heeft gekeken. “Ze hebben een paar sleutelspelers verloren, maar wat ik van ze gezien heb zag er goed uit.” Ook de nieuwe aanwinsten van trainer Frank de Boer maakt de verdediger waakzaam: “Ajax heeft veel snelle spelers. Het verlies van een paar belangrijke namen hebben ze als geheel opgevangen”, aldus Arbeloa. “Bovendien zijn er twee of drie spelers met veel kwaliteit voor teruggekomen.