David Neres toonde zich dinsdagavond van onschatbare waarde, door met een knappe actie op de achterlijn de late goal van Noussair Mazraoui voor te bereiden. En dat terwijl trainer Erik ten Hag helemaal niet meer van plan was om de Braziliaan nog binnen de lijnen te brengen. Volgens De Telegraaf zouden zijn assistenten Alfred Schreuder en Aron Winter Ten Hag hebben overtuigd om de wissel nog door te voeren.

“De Ajax-directie was vanzelfsprekend door het dolle heen door de late zege op Benfica (1-0)”, zo schrijft de ochtendkrant. “Een mooie ’bijvangst’ voor de Ajax-leiding is dat Erik ten Hag zich zichtbaar steeds meer openstelt voor meningen van anderen en zich tegen de Portugezen liet overtuigen om David Neres wél in te brengen.”

Het dagblad schrijft dat Ten Hag tevreden zou zijn met het punt en geen wissels meer wilde doorvoeren. Winter en Schreuder overtuigden hem echter Neres alsnog te wisselen voor Donny van de Beek, vanwege de grotere ruimtes de op het veld ontstonden. Ook het psychologische effect speelde een rol. Neres was nog een van de uitblinkers tegen Bayern München en zou het een te grote teleurstelling zijn geweest als hij geen speeltijd zou krijgen.

Na de pijnlijke nederlaag tegen PSV (3-0) zou Erik ten Hag zich meer hebben opengesteld voor de meningen van anderen. In aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern heeft hij een gesprek met Dusan Tadic gevoerd over wat de spelersgroep graag anders zou zien.

Zoveel verdiende Ajax nu al in de CL, meer miljoenen lonken