© Proshots

Mauro Savastano is volgend jaar te bewonderen in het shirt van AZ. De 21-jarige linksback komt transfervrij over van Ajax, zo meldt de Alkmaarse club vrijdagmiddag.

Savastano speelt sinds zijn achtste jaar in de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde nooit in Ajax 1 maar kwam wel met de beloften veelvuldig in actie in de Jupiler League. In de tweede helft van het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Go Ahead Eagles. De linksback tekent een contract voor twee jaar en heeft een optie om deze met een jaar te verlengen.

“Ik ben een aanvallende linksback die graag mee opkomt en een goede voorzet in huis heeft. Verder heb ik snelheid en kan ik mijn tegenstander uitschakelen. Want dankzij mijn Italiaanse roots heb ik ook mijn verdedigende kwaliteiten. Ik kijk ernaar uit om mezelf te laten zien in het AZ-shirt”, reageert hij trots.

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ is blij met de komst van de 21-jarige verdediger. “Mauro heeft alle Nederlandse jeugdteams doorlopen en kan op meerdere posities in de verdediging spelen. Wij zien hem echt als linkervleugelverdediger. Wij zijn heel blij met zijn komst en hopen dat de potentie die Mauro heeft er bij AZ uit gaat komen.”