Ryan Babel maakte deze winter de overstap van Liverpool naar het Duitse TSG 1899 Hoffenheim. Bij zijn nieuwe club voelt Babel zich al een beetje thuis, hoewel hij nog wel wat hulp nodig heeft van landgenoot Edson Braafheid.

“Ik hoop dat hij mij kan helpen met de taal”, zegt Babel tegenover Voetbal International over de voormalig speler van Bayern München. “Mijn eerste indruk is zeer goed. Ik hoop me snel op mijn plaats te vinden. Ik voel me al een beetje thuis.”

Babel leek in eerste instantie niets te zien in een overstap naar Hoffenheim, de aanvaller zou hebben gezegd dat hij terug naar Ajax wilde. “Ik ben verkeerd geciteerd. Wat klopte is dat het perfecte scenario was uitgeleend te worden aan Ajax en dan naar Liverpool terug te keren. Maar dat was uiteindelijk geen optie. Ik moest kiezen tussen Fulham of Hoffenheim. Hoffenheim was de beste keuze.”

“Hoffenheim toonde veel interesse”, vervolgt de flankspeler zijn verhaal. “Daarom heb ik mijn huiswerk gedaan en wat over de club uitgezocht. Ik zag dat het een jonge ploeg is die hongerig is en zich wil ontwikkelen. Ik heb wat ervaring, maar ben ook nog een jonge speler.”

Tekst: VoetbalPrimeur