Ajax won woensdagavond eenvoudig met 0-3 van FC Utrecht. Het verschil met de wedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag (1-1) was schrijnend. Ook Ryan Babel, die bij alle drie de Ajax-treffers betrokken was, vond dat het tegen de Domstedelingen veel beter ging dan tegen de Hofstedelingen. “We speelden met veel meer agressie en passie dan tegen ADO”, vertelde hij na afloop tegen Humberto Tan van Eredivisie Live.

“Ik speel beter nu ik voor Ajax speel. Ik heb hard gewerkt en volgens mij het hele team. Dat wordt terugbetaald aan zowel de trainer als de supporters”, luidde de reactie van de enthousiaste Amsterdammer. Op de vraag of ze woensdag de bal beter in de ploeg konden houden, was de aanvaller duidelijk: “Over het algemeen kunnen we de bal goed in de ploeg houden, tegen ADO was het er niet.”

De regerend landskampioen hield veel beter de rust tegen Utrecht. “Ook als de tegenstander aan de bal was.” Tussendoor werd de wedstrijd gestaakt, omdat Utrecht-supporters vuurwerk op het veld gooiden. Voor de Ajacieden was het niet duidelijk of ze op het veld moesten blijven of de catacomben in, wat ze uiteindelijk deden. “We hebben gewonnen en dat was het belangrijkste”, eindigde Babel het interview.