Ryan Babel is ‘pas’ 26 jaar oud, maar één van de meer ervaren spelers in de selectie van Frank de Boer. De oud-speler van Liverpool en Hoffenheim heeft dan ook een leidersrol in de selectie van Ajax. Babel, afkomstig uit de jeugdopleiding van de Amsterdamse club, maakt de jongere Ajacieden de weg wijs in het leven van een profvoetballer. “Het komt uit mezelf.”

“Een leidersrol in het verbale groepsgebeuren is niet direct iets dat bij mijn persoonlijkheid past. Ik houd er meer van om een speler persoonlijk te benaderen als ik denk dat ik hem kan helpen. Omdat ik aanvaller ben, heb ik het meeste contact met Jody Lukoki en Tobias Sana. Af en toe draag ik ze wat dingen aan waar ze hopelijk mee verder kunnen”, aldus de aanvaller op de website van Ajax.

Babel heeft na de begin van het seizoen een aantal aanmerkingen op het spel van Ajax. “We moeten constanter worden in bepaalde fases van de wedstrijd. Nu hebben we in de laatste twee wedstrijden twee keer een voorsprong weggegeven. Zelf probeer ik daar in het veld natuurlijk bij te helpen. Op momenten dat het spel stilligt probeer je waar nodig iets te corrigeren. Maar ik mag ook mijn eigen spel niet uit het oog verliezen als ik anderen help.”