Ryan Babel heeft zichzelf in Engeland in de problemen gebracht met een montagefoto op zijn eigen twittersite. De Nederlandse spits van Liverpool beeldde arbiter Howard Webb af in een shirt van Manchester United. De international reageerde hiermee zijn frustratie af over het optreden van de Engelse scheidsrechter zondag in de bekerwedstrijd bij Manchester United (1-0).

In dat duel gaf Webb de thuisploeg al na een minuut een strafschop, die door Ryan Giggs werd benut. Aanvoerder Steven Gerrard van Liverpool werd na een half uur uit het veld gestuurd. De nieuwe trainer van Liverpool, Kenny Dalglish, trok na afloop beide beslissingen van Webb sterk in twijfel.

Ook Babel was boos op Webb. „En ze noemen hem één van de beste scheidsrechters? Dat moet een grap zijn”, twitterde de oud-Ajacied met de gewraakte foto mee. Een woordvoerder van de Engelse voetbalbond liet snel weten dat de FA deze tweet van Babel zal onderzoeken.

De 24-jarige aanvaller, kennelijk geschrokken van alle commotie in de Engelse media, bood daarop zijn excuses aan. „Sorry Howard Webb. Het was slechts een emotionele reactie na een nederlaag in een belangrijke wedstrijd. Ik verontschuldig mij voor iedereen die deze foto serieus heeft genomen.”

Babel was bij het WK vorig jaar zomer in Zuid-Afrika ook al slecht te spreken over Webb. De Britse arbiter maakte destijds tijdens de WK-finale tussen Spanje en Nederland (1-0) nogal wat fouten.

De beruchte photoshop van Webb die Babel via zijn Twitter-account postte:

Tekst: De Telegraaf – Foto: Paul Blank