Tobias Sana maakte vorige week zijn opwachting in het Champions League-duel tussen Ajax en Manchester City. De jongeling werd voor de wedstrijd moed ingepraat door Ryan Babel, die zich als ervaren speler probeert te ontfermen over de jongelingen bij Ajax. “Ik wilde hem vertrouwen geven”, aldus Babel tegenover NUsport.

“Ik weet dat het voor Sana een heel nieuwe ervaring is. Ajax, de Champions League; hij weet niet wat het is, maar wil zich graag laten zien aan de wereld. Hij stond tegenover Gaël Clichy en die ken ik door mijn tijd bij Liverpool als geen ander”, aldus de aanvaller. Sana kwam deze zomer over van het Zweedse FK Göteborg en is niet gewend om tegen zulke grote namen te spelen. Babel, die drie jaar met Liverpool in de Premier League speelde, stelde de jonge aanvaller op zijn gemak.

“Dus ik zei: Luister, dit zijn supersterren. De hele wereld kent Clichy, de wereld kent jou nog niet, dus je hebt niets te verliezen. Je moet gewoon laten zien dat je niet bang bent tegen een superster”, zo vertelt Babel. Sana maakt in zijn eerste duels voor Ajax een goede indruk. De 23-jarige buitenspeler scoorde wist in zijn eerste negen competitieduels vier keer het doel te vinden. Ook in de beker was Sana al trefzeker.