Ryan Babel heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam. De aanvaller scoorde afgelopen woensdag tegen FC Utrecht en een paar dagen daarvoor scoorde hij ook al de enige treffer tegen ADO Den Haag. Op de website van de FIFA vertelt Babel over de afgelopen weken in de hoofdstad van Nederland. “Ik ben blij dat ik nu terug ben gekeerd bij Ajax, de club waar alles voor mij is begonnen. Het was voor mij een droom om ooit terug te keren naar deze club.”

Babel tekende voor één seizoen bij Ajax, omdat hij zich in de kijker wil spelen bij de ploeg van Frank de Boer. Een contractverlenging is echter ook niet ondenkbaar.  “Als ik een goed jaar heb en ze blij met me zijn kunnen we altijd nog praten over een contractverlenging. Ajax heeft de afgelopen twee seizoenen de competitie gewonnen en dit seizoen hebben we gewoon een heel goed team. Ik ben ervan overtuigd dat wij de concurrentie om de titel aan kunnen gaan met de andere teams.”

En de koek is nog niet op voor de snelle aanvaller van Ajax, die nu veel gebruikt wordt in de spits. “De meeste voetballers hebben hun beste tijd op de leeftijd van 25 tot 29 jaar. Ik heb de afgelopen tijd laten zien dat mijn volledige potentieel nog niet is bereikt”, geeft hij aan op de website. Zaterdagavond kan Ryan Babel zijn waarde weer bewijzen voor Ajax. De Amsterdammers spelen dan in eigen huis de topper tegen koploper FC Twente. Bij winst komt Ajax weer een stapje dichter bij de derde titel op rij.