Mitchel Bakker traint in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee met het eerste van Ajax. Het 18-jarige talent hoopt dit seizoen zijn debuut te mogen maken. “Ik mag veel met het eerste meetrainen en het gaat tot nu toe prima. Natuurlijk wil ik de eerste back worden, maar Nico is er ook nog. Ik probeer gewoon mijn best te doen en dan zullen we het wel gaan zien”, zegt hij tegen Voetbal Inside.

Vanaf Roda JC-uit zat de verdediger al vaak bij de wedstrijdselectie, maar tot een officieel debuut kwam het nog niet. “Je wilt er heel graag inkomen, natuurlijk. Maar ik moest even wachten en hoop dit jaar mijn debuut te kunnen gaan maken. Ik ga er dit seizoen in ieder geval keihard voor werken.”

De vader van Mitchel is Edwin Bakker. Hij speelde één wedstrijd voor de Amsterdammers. “Mijn vader is heel belangrijk voor me. We bespreken veel met elkaar over vroeger, maar ook over mijn huidige prestaties. Ik train veel met het eerste mee, maar weet nog niet echt hoe het niveau in de Eredivisie is omdat ik het nog niet heb ervaren. Ik hoop dit seizoen een basisplaats te kunnen veroveren. Dat gaat niet makkelijk worden, maar ik ga er vol voor.”