Eshly Bakker speelde van 2012 tot 2016 al bij Ajax en keerde afgelopen zomer terug, na een seizoen bij FC Twente en een seizoen bij MSV Duisburg.

Bij Ajax heeft ze haar draai weer helemaal gevonden. Tegen PEC Zwolle scoorde ze afgelopen week voor de 5e wedstrijd op rij.  “Ik voel me goed, het gaat goed. Ik pik mijn doelpuntjes mee, eigenlijk iedere wedstrijd. Als dat niet gebeurt, dan wil ik ook van goede waarde zijn met mijn spel. De laatste wedstrijden gaan lekker”, aldus Bakker na afloop tegen Ajax TV.

Ze hoopt dat haar goede spel bij Ajax ook genoeg zal zijn om weer eens aan te haken bij het Nederlands elftal. In 2014 debuteerde Bakker op 21-jarige leeftijd in Oranje, maar een vaste waarde werd ze daar niet. Haar laatste interland is inmiddels al weer ruim 2 jaar terug: op 20 januari 2017 kwam ze in actie in een oefenduel met Roemenië. “Ik heb er een tijdje bijgezeten en dat is altijd iets wat op mijn verlanglijst staat. Maar het is niet zo dat dat me heel erg in de weg zit. Als ik dat mezelf in de weg laat zitten, dan ben ik weer veel te veel met andere dingen bezig. Ik wil gewoon met Ajax bezig zijn, met mezelf en met het team, dat is meer dan genoeg”, besluit de 26-jarige aanvalster.

3 Ajax Vrouwen in selectie Algarve Cup