© Proshots

Justin Bakker speelde ooit drie jaar lang in de Ajax-jeugd, totdat de club besloot niet meer verder met hem te gaan. Uiteindelijk kreeg hij een tweede kans bij AZ, waar hij inmiddels het tweede elftal heeft bereikt. Afgelopen vrijdag speelde de centrale verdediger tegen zijn oude club, altijd een speciaal moment. De Alkmaarders behaalden uiteindelijk een 3-2 overwinning.

Analyse

“We begonnen goed en kwamen snel op een 2-0 voorsprong”, begint Bakker met zijn analyse van de wedstrijd. “Dat hadden er misschien wel meer moeten zijn. Vlak voor rust kregen we nog een tegendoelpunt, maar na rust vergrootten we wederom de voorsprong. Alleen we maakten vervolgens niet nog een doelpunt, waarna we aan het einde de tweede goal tegen kregen en het nog spannend werd. Gelukkig hebben we het volgehouden.”

Ajax-jeugd

Zoals gezegd heeft Bakker een aantal jaren in de jeugd van Ajax gezeten. “Het beviel destijds goed om in de jeugdopleiding van de club te zitten. Ik ben toen weggestuurd, omdat er uit drie teams twee teams gemaakt moesten worden. Dat was in de D’tjes. En toen moest ik helaas weg. Of dat terecht was? Ik denk niet dat ik toen niet goed genoeg was, maar het was simpelweg een beetje pech”, zo geeft de verdediger aan.

Jong AZ

Het heeft de verdediger alleen maar sterker gemaakt. Bij AZ heeft hij inmiddels meer dan zijn draai gevonden. “Het is fantastisch om voor AZ te spelen. Deze club wil ook altijd aanvallend voetbal spelen, vergelijkbaar met Ajax. En dat heeft vandaag ook goed uitgepakt.” Bakker bestempelt zichzelf dan ook als meevoetballende verdediger. “Ik ben zeker een speler die daarvan houd. Ik vind het heerlijk om aan de bal te zijn en bij een club te spelen die domineert. Zo kan ik als voetballer mijn steentje bijdragen.”

Toekomst

Bakker hoopt uiteraard ooit het eerste elftal van AZ te bereiken. “Ik moet zeker nog een stap maken om bij het eerste elftal te komen, maar ik hoop natuurlijk dat ik hier ooit voor het eerste mag spelen.” Of hij ooit nog eens terugkeert naar Amsterdam, dat weet het talent nog niet. “Wie weet dat ik ooit terugkeer naar Ajax. Je weet gewoon nooit hoe het gaat lopen. Eerst maar eens AZ 1 halen en vanaf daar gaan we door.”