Eshly Bakker is dit seizoen topscorer van de Ajax vrouwen met 8 doelpunten. Ook op de training laat ze zich regelmatig zien vertelt ze aan AmsterdamFM. “Ik vind het toch het allermooist om Daphne Koster een panna te geven, vooral om haar reactie. Zij trekt het zich heel erg aan en meestal heb ik daarvoor ook al een tackel gehad van haar. Dat soort duels zijn juist mooi op de training.”

Ondanks haar acht goals is Bakker niet helemaal tevreden. “Ik moet dodelijker worden. Ik kreeg vorige week tegen PSV een hele grote kans met links en die moet gewoon tussen de palen. Daar baal ik dan echt heel erg van. Soms ga ik drie man voorbij en dan volgt er zo’n rolletje.” “Wij hebben geen spitsentrainer, dat zou voor mij wel heel erg leerzaam zijn. Met Bergkamp zou ik het liefst willen trainen. Alles lijkt hem weinig moeite te kosten en dat wil ik ook leren. We trainen nu al regelmatig met Simon Tahamata en van ook van hem kunnen we heel veel leren.”

Vanavond spelen de Ajax vrouwen thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle. “Waarschijnlijk gaat Zwolle vanavond de bus parkeren en aan ons de taak om daar doorheen te voetballen. We moeten het ons in ieder geval niet zo moeilijk maken. Ik hoop dat we morgen een keer dik winnen want PEC Zwolle staat laatste en wij willen nu ook wel eens met 5-0 winnen.”

Vita van der Linden en Petra Hogewoning keren terug in de wedstrijdselectie van Ed Engelkes na blessures. De wedstrijd start vanavond om 19.30 op Sportpark de Toekomst.

Foto: ajaxheldinnen.nl