Ajax nam dinsdagavond een punt mee uit de Allianz Arena en daar mochten de Duitsers, gezien de kansenverhouding, nog blij mee zijn ook. Arjen Robben baalt er stevig van dat Bayern het gewenste niveau niet haalden.

“Zoals Ajax speelde hadden wij het willen doen”, citeert De Telegraaf uit de mond van Robben, die de assist gaf voor de 1-0 van ats Hummels. “We beginnen goed en dan wil je doordrukken. Maar Ajax speelde goed en wij niet op dit moment.”

Volgens de Oranje-international kreeg Bayern vervolgens geen grip op de wedstrijd. “We waren overal een stap te laat. Complimenten aan Ajax. Voor ons is er vooral werk aan de winkel. We laten als ploeg niet zien wat we kunnen. We kunnen ook meer. Het komt er nu gewoon even niet uit.”

Robben merkt dat het Nederlands voetbal weer in de lift zit. “Nu heb ik er de pest in, maar natuurlijk ben ik ook realistisch”, zo zegt hij tegenover de camera van Veronica. “Ik heb voor de wedstrijd ook al gezegd dat er positieve ontwikkelingen zijn bij PSV en Ajax, en ook bij het Nederlands elftal. Het is mooi als de weg omhoog wordt gevonden, maar vanavond had het van mij op deze manier niet gehoeven. Misschien is het nog een beetje verbazing bij mij en moet het nog een beetje doordringen, want vooraf stel je een avond als deze natuurlijk anders voor. Wij kunnen en moeten veel beter, maar op dit moment kennelijk nog niet.”

De Ligt trots: “Kansen gehad om te winnen”