Hassane Bandé tekende maandag een vijfjarig contract bij Ajax. Het contract van de aanvaller zal komende zomer ingaan wanneer hij overkomt van KV Mechelen. Het 19-jarige talent uit Burkina Faso is enorm blij met de volgende stap in zijn nog prille carrière. “Ik ben heel blij dat ik bij Ajax ben. Het is een club waar ik me kan ontwikkelen, dus daar ben ik heel blij mee. Ik heb voor Ajax gekozen omdat het een club is die jongere spelers kan vormen. Ik kan me snel aanpassen aan het voetbal dat ze spelen en verder ontwikkelen. Ik wist dat ik hierheen wilde, zodra mijn zaakwaarnemer me over de interesse van Ajax vertelde. We hebben het er maar kort over gehad en ik zei dat het voor mij de beste keuze was”, laat hij weten aan Ajax TV.

Dit seizoen maakt hij dus nog af in België. “Mijn huidige club KV Mechelen heeft het op dit moment moeilijk. De seizoenstart was niet goed. Ik heb een missie met ze en zij hebben me nu nodig. Daarom maak ik het seizoen af in Mechelen en dan begin ik waarschijnlijk volgend seizoen bij Ajax.”

Bandé hoopt in de voetsporen te treden van zijn landgenoot Bertrand Traoré. “Hij is zeker een voorbeeld voor mij. Hij is een speler die ik erg waardeer. Ik speel met hem in het nationale elftal en hij is voor alle jongeren in Burkina Faso een voorbeeld”, vervolgt de Afrikaan, die over zijn persoonlijke doelen bij Ajax duidelijk is: “Ik wil heel veel goals gaan maken voor Ajax en heel veel assists geven.”