Van der Wiel hoeft nog niet te denken aan een vertrek naar Spanje. Dani Alves, de rechtsback van FC Barcelona, gaat een contract tekenen tot medio 2015. Dit maakte Barcelona zojuist bekend op hun officiële twitteraccount. Maandenlang onderhandelen heeft er voor gezorgd dat Dani Alves zijn contract toch gaat verlengen.

De Braziliaan was niet tevreden over zijn loonstrook en wilde hetzelfde gaan verdienen als zijn Argentijnse vriend Messi. De Catalanen wilden hier niet aan toegeven en het leek er eventjes op dat Dani Alves zijn geliefde club zou verlaten, hiermee een deur openzettende voor Van der Wiel en andere gegadigden.

Geruchten verschenen en verdwenen over Dani Alves. Zo zou Manchester City interesse hebben getoond in de Braziliaan. Als logische vervanger voor Alves werd Van der Wiel veelvuldig in verband gebracht met FC Barcelona. De knoop werd doorgehakt en de Catalanen besloten het contract van Alves te verlengen. Voorlopig blijft Van der Wiel dus nog eventjes in Amsterdam. Hij heeft zelf al aangegeven nog kampioen te willen worden met Ajax.

Van der Wiel krijgt dit seizoen al veel kritiek te verduren. Zo zou hij aanvallend minder geworden zijn en verdedigend veel slechter. Van der Wiel is het daar niet mee eens, zo valt te lezen op de website van de Amsterdammers. “Dit wist ik al voordat het seizoen zou beginnen, omdat de verwachtingen erg hoog zijn. Als je nu een goede wedstrijd speelt, is het niet goed genoeg. Er worden goals verwacht, er wordt verwacht dat je bij wijze van spreken zestig keer de achterlijn haalt”.