© Proshots

De voetbalgrootmacht uit Catalonië toonde al eerder interesse in Davinson Sánchez, maar de Colombiaan verkoos een verblijf in Amsterdam boven Barcelona. Bij Ajax heeft Sánchez zich ontwikkeld tot vaste basiskracht en dat is FC Barcelona niet onopgemerkt gebleven. De Spaanse topclub heeft nog steeds verregaande interesse in de diensten van de verdediger. Die interesse gaat zelfs zo ver, dat Ajax en Barcelona afspraken hebben gemaakt rond Sánchez, meldt het Spaanse Sport.

Wegens de goede relatie tussen directeur voetbalzaken Marc Overmars en zijn Spaanse collega Raül Sanllehí heeft Overmars een belofte gedaan aan Barcelona. De afspraak is dat Overmars direct zijn telefoon pakt en Sanllehí een belletje geeft als er transferontwikkelingen zijn rond Sánchez. Met andere woorden: als er een andere club interesse toont in de robuuste verdediger, dan laat Overmars dat direct aan Barcelona weten.

Over een mogelijke directe transfer van Amsterdam naar Barcelona is nog niks bekend. Voorlopig blijft de 20-jarige Colombiaan het shirt van Ajax dragen, waar hij tot de zomer van 2021 onder contract staat. Sánchez kwam dit seizoen 34 keer in actie voor het eerste elftal en wist daarin vier keer het net te vinden en één assist af te leveren.