© Proshots

De afgelopen weken kwamen de Spaanse kranten elke dag wel met een nieuwtje over Frenkie de Jong. FC Barcelona zou namelijk deze zomer de technische middenvelder graag willen overnemen van Ajax. Journalist Gerard Romero meldt in ieder geval dat Barca de komst van De Jong deze zomer definitief uit het hoofd moet zetten.

Ajax heeft aan de Spaanse kampioen nogmaals laten weten dat ze niet willen meewerken aan een transfer deze zomer. De Jong zou er inmiddels zelf ook al vanuit gaan dat hij ook komend seizoen in Amsterdam zal spelen.

Matthijs de Ligt

Naast Frenkie de Jong staat ook Matthijs de Ligt bij een aantal Europese topclubs hoog op het verlanglijstje. Het talent wordt door diverse Italiaanse media al geruime tijd gelinkt aan Juventus en volgens het Algemeen Dagblad ziet de achttienjarige Ajacied een transfer naar Turijn wel zitten. Ajax is echter niet van plan om mee te werken aan een transfer. “Als we spelers van 18 gaan verkopen kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding opdoeken”, zei Marc Overmars onlangs in de media. Naast Juventus zouden ook FC Barcelona en Manchester City geïnteresseerd zijn in De Ligt. Laatst genoemde club zou zo’n 60 miljoen over hebben voor de international.