De afgelopen tijd leek het er steeds meer op dat de zomerse overgang van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona een kwestie van tijd was maar door nieuwe ontwikkelingen is de transfer in gevaar gekomen. De Ligt’s zaakwaarnemer Mino Raiola heeft namelijk een schorsing gekregen van de Italiaanse voetbalbond FIGC. Dit meldt het Spaanse SPORT.

De Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger mag zijn werkzaamheden van 9 mei tot 9 augustus niet uitvoeren en mist daardoor het grootste deel van de zomerse transferperiode. Dit betekent dat hij niet in staat is Matthijs de Ligt te vertegenwoordigen bij de onderhandelingen over een overgang naar een nieuwe club.

Wat de reden is van de schorsing wordt niet vermeld, maar volgens ‘La Gazzetto dello Sport‘ heeft het te maken met een kwestie met de Italiaanse voetballer Gianluca Scamacca, die in het verleden voor PSV uitkwam.

Ik heb direct advocaten ingeschakeld en ga in beroep. Dit is een justitiële dwaling”, reageert Raiola tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik heb geen motivatie gekregen. Misschien is dit een gevolg van een verhaal van een of andere gefrustreerde mafkees. Schrijf dat maar op. Je kunt me er drieduizend vragen over stellen, maar ik weet oprecht niet wat er speelt.”

Update 10 mei

De FIFA heeft vrijdagavond bekend gemaakt dat het de sancties tegen Raiola overneemt. De Italiaanse voetbalbond had hem een schorsing van 3 maanden opgelegd en de FIFA heeft daar nu een wereldwijde schorsing voor 3 maanden van gemaakt.