Het gonst momenteel van de geruchten rond een aanstaande transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Ondanks herhaaldelijke signalen van Ajax dat de middenvelder niet te koop is, weigeren de Catalanen hun pogingen te staken. Zo zou er een ‘niet te weigeren bod‘ worden voorbereid van 50 miljoen euro. Mundo Deportivo schrijft dinsdagochtend dat Barça vier overbodige spelers in de deal wil betrekken.

In ruil voor De Jong zouden Marlon Santos, Munir El Haddadi, José Arnaíz of Sergi Samper de tegengestelde route naar Amsterdam kunnen bewandelen. De vier zijn dit seizoen overbodig in Camp Nou maar kunnen zich ‘uitstekend aanpassen aan de speelstijl van Ajax’, zo meent Mundo Deportivo.

El Haddidi, die al eerder aan Ajax werd gelikt, maakte drie jaar geleden een vliegende start bij Barcelona en debuteerde zelfs voor het Spaanse elftal. Hij kon de lijn vervolgens echter niet doortrekken en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Alaves. Ook Samper werd al met Ajax in verband gebracht maar koos voor een tijdelijk verblijf bij Las Palmas.

De Braziliaanse verdediger Marlon speelde slecht twee competitieduels voor Barcelona en kwam vorig seizoen uit voor OCG Nice. Arnaíz kwam deze zomer over van Barcelona B.

‘Barcelona bereidt ‘niet te weigeren bod’ voor op Ajacied’