© Proshots

De afgelopen weken kwam de Spaanse krant El Mundo Deportivo elke dag wel met een nieuwtje over Frenkie de Jong. FC Barcelona zou namelijk deze zomer de technische middenvelder graag willen overnemen van Ajax. De directeur van Barca zou er alles aan gedaan hebben, maar tot een deal is het niet gekomen. De krant meld nu dat de Catalanen pas volgend seizoen gaan proberen om Frenkie de Jong naar Spanje te halen.

Het medium noemt twee redenen waarom Barcelona deze zomer van een transfer afziet. Ajax weigert ten eerste mee te werken aan een transfer. De Amsterdammers moeten na een droogte van vier jaar dit seizoen kampioen worden en daarom is het noodzakelijk dat de beste spelers in Amsterdam worden gehouden. Barcelona respecteert die beslissing.

Daarnaast twijfelt men of De Jong direct inzetbaar is. De middenvelder is sinds februari niet meer in actie gekomen na een enkelblessure. De Spaanse topclub is wel overtuigd van de kwaliteiten van De Jong, waardoor het waarschijnlijk voor volgend seizoen een nieuwe poging zal gaan wagen.