© Proshots

Het lijkt erop dat FC Barcelona er alles aan wil doen om Frenkie de Jong te contracteren. Het Spaanse El Mundo Deportivo meldt dat de Catalanen via een drie-stappenplan ervoor willen zorgen dat de 21-jarige middenvelder vanaf deze zomer al in Spanje speelt. Vanmorgen kwam al het bericht dat Ajax minimaal 50 miljoen euro zou willen hebben voor de Jong.

De eerste stap is dat FC Barcelona contact opneemt met de speler zelf om hem te overtuigen dat hij voor FC Barcelona wil kiezen. Pas daarna wordt er contact opgenomen met Ajax om de interesse in Frenkie de Jong kenbaar te maken, die dan al zelf de overstap zou willen maken naar de Spaanse topclub.

De laatste stap is het aanspreken van contacten rondom de club die moeten zorgen dat de weerstand van technisch directeur Marc Overmars gebroken wordt. De krant laat verder weten dat Barcelona al contact heeft opgenomen met enkele mensen binnen Ajax, welke ook invloed hebben binnen de Amsterdamse club. Er zou ook al contact opgenomen zijn met de zaakwaarnemer van De Jong, Ali Dursun. Tot slot schrijft men dat de middenvelder het uitstekend naar zijn zin heeft bij Ajax, maar hij deze kans niet wil laten lopen.