Jan Vertonghen (Ajax) en Douglas Teixeira (FC Twente) staan op een shortlist van FC Barcelona als potentiële opvolgers van routinier Charles Puyol of Eric Abidal. Volgens de Spaanse krant Sport zou de Catalaanse club één van de zes spelers komende zomer al naar Camp Nou willen halen.

Ook Thiago Silva (AC Milan), Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain), Neven Subotic (Borussia Dortmund) en Pedro Geromel (FC Köln) staan volgens Sport op het lijstje van Barça.

Het zestal wordt wordt gezien als potentiële vervangers van Puyol. De 82-voudige Spaanse international, die over twee weken 33 jaar wordt, kampt met enige regelmaat met blessures. Ook tast Barcelona in het duister over het herstel van de Franse centrumverdediger Eric Abidal, bij wie eerder deze maand een kankergezwel uit zijn lever werd verwijderd.

Douglas is bezig aan zijn vierde seizoen bij landskampioen FC Twente. Ook is de Braziliaan in beeld bij bondscoach Bert van Marwijk. Vertonghen is sinds het vertrek van Luis Suárez aanvoerder van Ajax. Ook is de Belgische centrumverdediger al jaren een vaste waarde bij de Rode Duivels.

Tekst: AD