Barcelona gaf het transferbudget voor 2019/20 zo’n beetje volledig uit aan de komst van Frenkie de Jong, dus zijn de Catalanen op zoek naar manieren om de vraagprijs van Matthijs de Ligt te reduceren. Ajax zou hier wel aan willen meewerken. Op de voorpagina van Sport staat maandag te lezen dat Barcelona de Franse middenvelder Jean-Clair Todibo wil inzetten in ’operación Matthijs de Ligt‘.

De 19-jarige Todibo kwam afgelopen winter over van Toulouse en kan centraal achterin én als defensieve middenvelder uit de voeten. Omdat hij zijn contract weigerde te verlengen bij de Franse club, speelde de jeugdinternational sinds 3 november geen wedstrijd meer in de Ligue 1. Begin januari maakte Barcelona melding van de zomerse komst van Todibo, maar haalde hem op laatste transferdag alsnog direct naar het Campo Nou.

Volgens Sport vinden de Catalanen Ajax een goede club om Todibo voorlopig te stallen. De Amsterdammers zouden hem al een tijdje volgen en zijn komst wel zien zitten. De transfersom van De Ligt zou, afhankelijk van het aantal seizoenen dat Ajax de beschikking over Todibo zou krijgen, gereduceerd kunnen worden.

Op 6 maart maakte Todibo zijn debuut voor Barcelona: