Iedereen gaat inmiddels wel uit van een vertrek van Matthijs de Ligt, maar waar het er eerst op leek dat zijn volgende club zo goed als zeker FC Barcelona zou worden, lijkt een transfer naar Catalonië volgens Mundo Deportivo ineens op hele losse schroeven te staan.

De Spaanse kampioen gold lange tijd als favoriet voor de aanvoerder van Ajax, maar moet nu vrezen voor hevige concurrentie van Liverpool. Er lijkt een bidding war te ontstaan waarbij de Engelsen de aanwezigheid van Virgil van Dijk als troef gebruiken om De Ligt te verleiden. Volgens Engels media zou er minimaal 85 miljoen euro voor de aanvoerder van Ajax op tafel moeten komen.

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-1) zei De Ligt zelf dat hij in principe nog niet zijn laatste thuiswedstrijd voor Ajax had gespeeld. “Op dit moment niet. Er is nog niets rond met een club. Dat is op dit moment niet aan de orde. Als het goed is, is het niet mijn laatste thuiswedstrijd”, aldus De Ligt. “Je weet het natuurlijk nooit. Ik kan nu leuk verkondigen dat ik blijf of wegga, maar er is niets aan de orde. Daar ben ik heel eerlijk in. Er wordt wel gepraat, maar er is niets concreet. Ik ben hier nog steeds met Ajax.”